Skapa interaktiva böcker i ditt Personliga Makerspace

Skapa interaktiva böcker i ditt Personliga Makerspace

Interaktiva böcker är ett bra sätt att engagera och utbilda läsare. De kan användas för att lära ut nya koncept, berätta historier på ett mer uppslukande sätt eller helt enkelt ge en roligare och interaktivare läsupplevelse. Fram tills nu har det dock varit en komplex produktion med för mycket fokus på att få tekniken att fungera och mindre på att utveckla bokens innehåll. Din Personliga Makerspace på SOE PublishingLab förändrar allt detta.

Om du är intresserad av att skapa dina egna interaktiva böcker behöver du inte vara en professionell utvecklare eller ha en stor budget. Med några grundläggande verktyg och tillbehör kan du skapa ett personligt makerspace i ditt hem eller på kontoret där du kan skapa interaktiva böcker av alla slag.

Skapa interaktiva böcker i ditt Personliga Makerspace

Här är några viktiga saker för ditt personliga makerspace:

 • Dator: Du behöver en dator för att designa och skapa dina interaktiva böcker. Vilken dator som helst duger.
 • Programvara: Det finns en mängd olika program tillgängliga för att skapa interaktiva böcker. Förutom en bra textredigerare, bildredigerare, ljudredigerare och videoredigerare är allt du behöver integrerat i SOE PublishingLab Makerspace med licenserna: Community Makerspace, Personal Makerspace och Organizational On Demand Makerspace. 
 • Hårdvara: Förutom en dator kan du också behöva lite extra hårdvara, till exempel en skanner och skrivare. Dessa verktyg kan vara till hjälp för att skapa fysiska prototyper av dina interaktiva böcker och för att producera färdiga exemplar. Men från SOE PublishingLab Makerspace kan du också skapa interaktiva funktioner för att använda tryckta böcker, vi kan också förse dig med denna tjänst, antingen print on demand eller så många böcker du vill.

När du har skapat ditt personliga makerspace är du redo att börja skapa interaktiva böcker!

Här är några tips:

 • Börja med en enkel idé. Försök inte skapa en komplex interaktiv bok direkt. Börja med en enkel idé, till exempel en barnbok med några interaktiva element.
 • Använd mallar och tutorials. Det finns många mallar och tutorials tillgängliga online som kan hjälpa dig att komma igång med att skapa interaktiva böcker.
 • Experimentera med olika verktyg och tekniker. Det finns många olika sätt att skapa interaktiva böcker. Experimentera med olika verktyg och tekniker för att hitta det som fungerar bäst för dig.
 • Få feedback från andra. När du har en prototyp av din interaktiva bok, få feedback från andra, som vänner, familj och potentiella läsare. Denna feedback kan hjälpa dig att förbättra din bok innan du publicerar den.

Att skapa interaktiva böcker i ditt personliga makerspace är ett bra sätt att uttrycka din kreativitet och dela dina berättelser med världen. Med lite planering och ansträngning kan du skapa interaktiva böcker som är både informativa och underhållande.

Här är några idéer för interaktiva böcker som du kan skapa i ditt personliga makerspace:

 • Barnböcker: Interaktiva barnböcker kan användas för att lära barn nya begrepp, som bokstäver, siffror och färger. De kan också användas för att berätta historier på ett mer uppslukande sätt.
 • Utbildningsböcker: Interaktiva utbildningsböcker kan användas för att undervisa i en mängd olika ämnen, såsom naturvetenskap, historia och matematik. De kan också användas för att ge eleverna övningsproblem och frågesporter.
 • Affärsböcker: Interaktiva affärsböcker kan användas för att lära ut affärskoncept, såsom marknadsföring, försäljning och ekonomi. De kan också användas för att förse anställda med utbildningsmaterial och resurser.
 • Personliga böcker: Interaktiva personliga böcker kan användas för att dela dina berättelser och erfarenheter med världen. De kan också användas för att skapa fotoalbum, klippböcker och andra typer av personliga minnen.

Oavsett vilken typ av interaktiv bok du vill skapa är ett personligt makerspace ett bra ställe att göra det på. Med rätt verktyg och tillbehör kan du skapa interaktiva böcker som är både informativa och underhållande.

More interactive book inspiration below and read our research report about interactive storytelling:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *