En bok med betydande inverkan på lärprocessen

En bok med betydande inverkan på lärprocessen

Alla böcker innehåller ett flertal men olika former av lärande. Men en traditionell bok som är inriktad på att läsa och titta på bilder är, enligt nyare forskning, inte särskilt effektiv för lärprocessen. Samtidigt som formatet i sig är utmärkt för en öppna lärprocessen. Med detta i åtanke bestämde vi oss för att optimera och dramatiskt utöka innehållsmedieformerna i boken. Nyckelordet för utvecklingen är interaktivitet, se bild nedan.En bok med betydande inverkan på lärprocessen

Inverkan på lärprocessen

Titeln på min första bok som gavs ut 2011 var ”Lärande för alla sinnen” (endast på svenska), idag är det mesta innehållet i boken förlegat efter de extraordinära språng som tekniken gjort, men själva konceptet bör dock vara vägledande. I denna anda bör många sinnen som möjligt involveras när man lär sig, där att göra, skapa och utföra är motorn som gör att den nya kunskapen blir kvar i minnet. Här har den interaktiva boken potentialen att bli en uppslukande berättar- och lärandeupplevelse. Alla bitar för att få det att hända finns i detta koncept. Det är din kreativitet och prestation som lägger samman bitarna efter din vision och manuskript till boken.

Personal Makerspace eller Community Makerspace

SOE PublishingLab för att skapa interaktiva böcker är nu redo att möta sina användare – författare, förlag och utbildningsorganisationer – prova det på vårt kostnadsfria Author Community Makerspace, använd den kostnadsfria DEMON för att lära dig skapa interaktiva böcker i en simulerad miljö och samtidigt lär du dig om de senaste trenderna för att lärande design i allmänhet, demon är baserad på min bok Learning Design in Practice for Everybody. När du sedan bestämmer dig för att skapa dina egna interaktiva böcker registrerar du dig för en kostnadsfri testperiod, antingen för ett personligt makerspace eller ett community makerspace (det första kommer att lanseras inom de närmaste dagarna.) Mycket välkommen att bli en del av SOE PublishingLab Community från början.

Få alla nyheter genom att registrera dig för vårt kostnadsfria nyhetsbrev för eLearningworld

LarsGöran Boström
Grundare av eLearningworld Europe AB och utvecklare av SOE PublishingLab

Free trial SOE PublishingLab Free Author Community Makerspace Free demo SOE PublishingLabinteraQtive books

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *